Cursus Tai Chi-Chi Kung in Roermond

Cursus T'ai Chi - Chi Kung in Roermond.

In deze lessen staan  Chi Kung oefeningen centraal.

De les is op dinsdagmorgenr van 10.00 - 11.00 uur. Adres: Gemeenschapshuis ''t Sjoolpaad', Schoolpad 55A (nabij Kapel in 't Zand), Roermond.

Voor meer informatie: telefoon (077) 373 2110.

 

De lessen bestaan uit korte oefeningen, waarin enkele houdingen zich in een herhalende wijze opvolgen en waarin de beweging wordt gecombineerd met de adem.

Het voordeel hiervan is dat de aandacht zich sneller verplaatst van het techniese gedeelte van de oefening naar hoe je beweegt en wat het met je doet.

Er is veel aandacht voor het vinden van een goede lichaamshouding, voor dieper ademen en het ervaren van innerlijk welbevinden.

Dit is natuurlijk ook een mooie voorbereiding voor het aangaan van de grotere uitdaging van de langere vorm, maar is ook prima te volgen om meer te kunnen ontspannen of gewoon beter in je vel te zitten.

Een bijkomend voordeel is dat je gewoon in kunt stromen. Er komen steeds andere oefeningen aan bod. De kunst is het om de oefeningen daadwerkelijk te gebruiken om de aandacht naar binnen te leren richten zodat de oefening voor jou gaat werken.

Kom vrijblijvend een keer meedoen om te ervaren of deze manier van bewegen bij je past.

Een vriendelijke groet

Gijs